Executari silite

Obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive nu reprezinta in toate situatiile finalizarea problemelor juridice.
Nu de putine ori, debitorii ignora hotararea judecatoreasca asteptand ori trecerea timpului pentru intervenirea prescriptiei ori nu se supun hotararii judecatoresti datorita relei vointe.

In aceste situatii singura cale de executare silita a hotararilor judecatoresti o reprezinta Birourile de Executori Judecatoresti iar Cabinetul nostru de Avocatura va poate sprijini in procesul de executare silita, prin activitati specifice acestei faze.

Nu dati curs numeroaselor anunturi prin care o serie de diletanti va promit recuperarea creantelor cu costuri zero sau platibile doar in caz de succes. Orice demers juridic implica taxe juridice si onorarii care trebuiesc platite cel putin parte in avans; toate sumele vor fi suportate si recuperate in final de la debitor.​

Servicii juridice oferite:

 • Notificari/Somatii privind anuntarea inceperii executarii silite in caz de neexecutare de buna-voie a hotararii judecatoresti de catre debitor.
 • Intocmirea formelor de solicitare a inceperii executarii silite precum si reprezentarea in cadrul Birourilor de Executori Judecatoresti ori la locul executarii pentru supravegherea bunei desfasurarii a executarii silite.
 • Asistarea/Reprezentarea in cadrul Birourilor de Executori Judecatoresti ori la locul executarii pentru supravegherea bunei desfasurarii a executarii silite.
 • Asistare / Reprezentare in instante privind litigii executionale.
 • Recuperari de creante prin sprijinirea clientului in vederea recuperarii cat mai grabnice si mai putin costisitoare a creantelor.
 • Primirea în depozit, în numele şi pe seama clientului, de fonduri financiare şi bunuri, rezultate din valorificarea de titluri executorii după finalizarea unui litigiu, a procedurii succesorale sau a lichidării unui patrimoniu;

O PROBLEMATICA DISTINCTA O REPREZINTA EXECUTARILE SILITE REALIZATE DE CATRE BANCI SAUI INSTITUTII FINANCIARE NON BANCARE, IN SPECIAL IN VEDEREA RECUPERARII UNOR CREDITE BANCARE ACORDATE ANTERIOR.

In acest sens se identifica urmatoarele aspecte:

 • executari silite initiate de catre banci prin intermediul executorilor judecatoresti cu privire la credite acordate care nu au fost rambursate de catre clienti.
 • executari silite initiate de institutii financiare non-bancare, care au preluat prin cesiune active de la banci reprezentand credite neperformante si care solicita prin intermediul executorilor judecatoresti restituirea acestor sume
 • executari silite initiate de institutii financiare non-bancare care au acordat direct credite catre persoane fizice/juridice si care in urma nerestituirii acestora, solicita prin intermediul unui executor judecatoresc restituirea acestor sume.

In jurisprudenta se evidentieaza in majoritatea cazurile de mai sus abateri grave de la legislatia in vigoare privind executarea silita a persoanelor debitoare concretizate in:

 • prescriptia creantelor solicitate a fi executate silit
 • lipsa calitatii de creditor al institutiei non-bancare care solicita executarea silita a creditului.
 • lipsa formelor legale obligatoriu de indeplinit anterior solicitarii inceperii executarii silite si ca atare constatarea unei executari premature, abuzive (lipsa notificare cesiune, lipsa investire titlu executoriu, etc).

Cabinetul nostru de avocatura a gestionat cu succes astfel de litigii, oferind servicii juridice de specialitate in aria sa de activitate, inregistrand solutii majoritar benefice pentru clientii nostrii.
Sumele de bani de care au fost ajutati sa scuteasca de la plata catre creditorii cesionari sunt importante, masurile de ipoteca sau gaj asupra bunurilor fiind contestate cu succes in multe cazuri.

Noi suntem solutia la problemele dvs. cu Justitia !

+4 0722.484.027

/