Pro Bono

Pro Bono

Termenul pro bono provine din limba latină şi este folosit pentru a descrie munca profesională, oferită voluntar sau la cerere, fără plată sau cu un tarif foarte mult redus.

 

Nimanui nu-i place sa munceasca fara sa fie platit; Nu e doar placere dar e si recompensarea timpului si efortului depus.

Esenta unei societati indiferent de forma de organizare este ca pentru munca pusa in comun sa primeasca in schimb cele necesare traiului; Daca la inceput se numea troc, pa parcurs dupa inventarea banilor ca si varianta de schimb, membrii societatii depun un efort prin priceperea, pregatirea, inteligenta, efortul de care sunt capabili in schimbul unei sume de bani cu care isi pot asigura cele necesare.

Despre necesitatea de a apela la un avocat de regula oamenii se feresc. Din considerente financiare pe de o parte si din considerente de temere / necunoastere / rusine pe de alta parte..

Sunt insa situatii cand se vad nevoiti si chiar imperios presati de situatii sa apeleze la serviciile juride profesionale ale unui avocat situatie in care pot aparea probleme de recompensare a muncii in sensul ca nivelul de pregatire al avocatului , experienta acestuia si/sau complexitatea cauzei in care este necesar a se implica necesita o contraprestatie financiara din partea clientului pe care acesta nu-l poate suporta din punct de vedere al intinderii sau a posibilitatilor reale.

Nu suntem singura profesie care e „scumpa”. De regula profesiile liberale: medicii, arhitectii, consultantii fiscali, notarii, expertii, traducatorii, etc, au investit si investesc conmtinuu timp si bani in pregatirea lor pentru oferirea celor mai bune solutii si rezolvarii de situatii. Or asta costa timp si bani..

 

De ce pro bono ?

 

Pentru ca sunt situatii uneori cand trecand peste recompensa baneasca si peste timpul alocat rezolvarii unei situatii, identificam in jurul nostru oameni care au disperata nevoie de sprijinul unui avocat si care nu si-l pot permite in special datorita unor situatii financiare precare sau a unei situatii dificile de moment prin care trec.

In intampinarea acestor cazuri sociale, Cabinetul de Avocatura Koszti Andrei incerarca periodic sa vina in ajutor prin oferirea de sprijin de specialitate in rezolvarea situatiilor cu care anumiti oameni se confrunta.

Ca atare in luna OCTOMBRIE, Cabinetul de avocatura Koszti Andrei va prelua 3 (trei) situatii litigioase, situatii juridice conflictuale sau probleme contractuale/interpretare/executare considerate ca fiind incidente, grave si mai ales impovaratoare dpdv financiar persoanelor care se confrunta cu acestea.

Mai exact oferim servicii juridice PRO BONO situatiilor sociale de aplicare imediata, situatii extreme pentru cei implicati in ele si care fac dovada ca nu isi pot asigura asistenta juridica de specialitate datorita in primul rand problemelor financiare*.

 

*activitatea PRO BONO se va aplica oricaror forme de activitate juridica solicitata (si doar unei singure forme solicitate). Daca solicitarea se refera la asistarea/reprezentarea in instanta partea Pro Bono se aplica strict onorariului de avocat fiind excluse de la scutiri orice alte tipuri de cheltuieli, taxe sau onorarii necesare bunei desfasurari al actului de justitie si activitatii juridice depuse de avocat. Activitatea juridica se va intinde atat in calea de fond dar si pana la obtinerea unei solutii definitive. Cabinetul de avocatura isi rezerva exclusiv alegerea situatiei in care va oferi serviciile Pro Bono in urma unei analize din totalul cererilor, care sa indeplineasca cat mai exact conditiile de aplicare si in care inclusiv cheltuielile directe si indirecte ale activitatii desfasurate sunt mai reduse.

Pentru accesarea ofertei Pro Bono se va transmite prin intermediul adresei de mai office@avocat-koszti.ro o solicitare detaliata cu titlul ProBono, cu descrierea situatiei cu care se confrunta petentul precum si nivelul de asteptare al acestuia de la serviciul oferit. Detalierea va necesita si acte care sa justifice situatia financiara precara a petentului, urgenta necesitatii rezolvarii situatiei  sau alte conditii impovaratoare ce pot impiedica apelarea la serviciul juridic platit.

Perioada de aplicare este strict limitata la luna Octombrie 2018. Oferta de asistare/reprezentare instante sau autoritati publice se refera strict la limita teritoriala a municipiului Bucuresti. Celelalte situatii ce pot fi gestionate prin mijloace de comunicare la distanta vor fi acceptate si pe restul teritoriului tarii.

 

Nu exista comentarii

Intrebari / Comentarii

+4 0722.484.027

/